Ακμή στο πρόσωπο – Τι είναι, γιατί δεν υποχωρεί; 

Η ακμή στο πρόσωπο είναι ένα δερματικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Μάλιστα, μπορεί να γίνει μια επίμονη και εκνευριστική κατάσταση. Πολλοί νιώθουν απογοήτευση όταν, παρά τις προσπάθειές τους, η ακμή τους επιμένει. Μήπως είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που έχουν δοκιμάσει τα πάντα; Δεν υπάρχει κανένας λόγος απελπισίας.

Ας δούμε, αρχικά, ποιοι παράγοντες ευθύνονται για την εμφάνιση και την επιμονή της ακμής, κι έπειτα ποιες λύσεις υπάρχουν και πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Έχεις ακμή – Υπάρχει λύση

 

Φυσική αντιμετώπιση ακμής

Εκτός από τις φαρμακευτικές θεραπείες, υπάρχουν και διάφορες φυσικές μέθοδοι που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ακμής:

Καλός καθαρισμός: Ο τακτικός καθαρισμός του προσώπου με ήπιο καθαριστικό δύο φορές την ημέρα είναι απαραίτητος για την απομάκρυνση του σμήγματος, των νεκρών κυττάρων και των βακτηρίων.
Χρήση μη λιπαρών προϊόντων: Επίλεξε προϊόντα περιποίησης προσώπου που είναι μη λιπαρά και κατάλληλα για δέρμα με τάση για ακμή.
Απόφυγε να αγγίζεις το πρόσωπο: Τα χέρια σου μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια στο πρόσωπό σου, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγεις να το αγγίζεις άσκοπα.
Υγιεινή διατροφή: Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να ωφελήσει την υγεία του δέρματός σου.
Άφθονος ύπνος: Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία του δέρματος.
Διαχείριση του στρες: Το χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του δέρματος, γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρεις τρόπους για να το διαχειριστείς.

 

Γιατί δεν υποχωρεί η ακμή στο πρόσωπο;

Η ακμή μπορεί να γίνει μια επίμονη και εκνευριστική κατάσταση, ειδικά όταν δεν υποχωρεί παρά τις προσπάθειές σου.

Ας δούμε μερικούς από τους πιθανούς λόγους:

Μη σωστή διάγνωση: Η ακμή μπορεί να μοιάζει με άλλες δερματικές παθήσεις, όπως η ροδόχρους νόσος ή η δερματίτιδα. Είναι σημαντικό να λάβεις σωστή διάγνωση από δερματολόγο πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε θεραπεία.
Ακατάλληλη θεραπεία: Η επιλογή λάθος θεραπείας ίσως να μην είναι αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της ακμής σου. Ο δερματολόγος σοτ θα σου συστήσει την κατάλληλη θεραπεία, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο και τη σοβαρότητα της ακμής σου.
Μη τήρηση της θεραπείας: Είναι σημαντικό να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του δερματολόγου σου και να ολοκληρώσεις όλη τη θεραπεία. Η διακοπή της θεραπείας νωρίς ή η μη τακτική χρήση των φαρμάκων μπορεί να οδηγήσει στην επανεμφάνιση της ακμής.
Υποκείμενα νοσήματα: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ακμή μπορεί να σχετίζεται με υποκείμενα νοσήματα, όπως οι ορμονικές διαταραχές ή το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (ΣΠΩ). Εάν η ακμή σου δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία, ο δερματολόγος σου μπορεί να σου ζητήσει να κάνεις εξετάσεις για να αποκλείσει τυχόν υποκείμενα νοσήματα.
Τρόπος ζωής: Ορισμένοι παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, η κακή διατροφή και η έλλειψη ύπνου, μπορούν να επιδεινώσουν την ακμή. Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής.
Στρες: Το χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του δέρματος και να επιδεινώσει την ακμή. Βρες υγιείς τρόπους για να το διαχειριστείς.
Προϊόντα περιποίησης: Η χρήση προϊόντων περιποίησης που φράζουν τους πόρους μπορεί να επιδεινώσει την ακμή. Επίλεξε προϊόντα που είναι μη λιπαρά και κατάλληλα για δέρμα με τάση για ακμή.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM & FACEBOOK ΓΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 

Ποια προϊόντα μπορούν να κάνουν την ακμή στο πρόσωπο να υποχωρήσει;

  • Cleansing Complex Polish: Η απόλυτη εμπειρία καθαρισμού!
  • Hyal Ceutic: Η κρέμα που θα αγκαλιάσει την επιδερμίδα σου (εντατική ενυδατική κρέμα 20+).
  • Mask-15: Η μάσκα που θα απογειώσει την καθαριότητα και λάμψη της επιδερμίδας σου.
  • Βak Serum Acne-Prone Skin: Ο σύμμαχος σας για μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα!

Επιπλέον, ένας σημαντικός σύμμαχός σου στη “μάχη” κατά τη ακμής ακούει στο όνομα κρέμα νυκτός Actibiome! Eιδικά σχεδιασμένη για λιπαρές και με τάση ακμής επιδερμίδες. Χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή φόρμουλα για να καταπολεμήσει την ακμή, να βελτιώσει την υφή του δέρματος και να ενισχύσει το φυσικό μικροβίωμα του δέρματος.

Η μόνη λύση ωστόσο, είναι…

ο δερματολόγος!  Η ακμή μπορεί να είναι μια επίμονη δερματική πάθηση, αλλά με την κατάλληλη θεραπεία και φροντίδα, μπορείς να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.

Επικοινώνησε με τον δερματολόγο σου για να λάβεις εξατομικευμένη συμβουλή και θεραπεία για την ακμή σου.

Μην αφήνεις την ακμή να επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σου! Μάθε πώς να την αντιμετωπίσεις και να αποκτήσεις υγιές και λαμπερό δέρμα!

 

0