Τα συναισθήματα σχεδόν πάντα εκφράζονται μέσω έντονων μορφασμών και κινήσεων των μυών του προσώπου μας. Αυτές οι κινήσεις οδηγούν σε σταδιακή μείωση του κολλαγόνου και την δημιουργία των γνωστών ανεπιθύμητων ρυτίδων  έκφρασης που παραμένουν και σε κατάσταση ηρεμίας, δημιουργώντας λάθος εντυπώσεις , δίνοντας όψη κουρασμένη. Εδώ έρχεται η πρωτεΐνη Βοτουλινική τοξίνη  (Botox , Dysport)  να μας βοηθήσει να διώξουμε αυτη την κουρασμένη , θυμωμένη εικόνα που υπάρχει ολο το 24ωρο.

Οι ενέσεις κατά των ρυτίδων περιέχουν ένα είδος πρωτεΐνης ,η οποία προκαλεί χαλάρωση των μυών. Ο μυς δεν μπορεί να συσπαστεί γεγονός που με την σειρά του κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λείο. Με τις αντιρυτιδικές ενέσεις  έχουμε αισθητή μείωση των ρυτίδων.

Οι αντιρυτιδικές ενέσεις έχουν ερευνηθεί και δοκιμαστεί διεξοδικά. Όταν χορηγούνται από εξειδικευμένο επαγγελματία , είναι εξαιρετικά ασφαλή.

Ήπιος πόνος κατά την διάρκεια της εγχυσης ερυθρότητα που υποχωρεί σε λίγες ώρες .
Σπάνια μπορεί να εμφανιστεί εκχύμωση στο σημείο της ένεσης που υποχωρεί σε λίγες
ημέρες. Μη συμμετρική μείωση των ρυτίδων , η οποία διορθώνεται στο επαναληπτικό ραντεβού που γίνεται σε 15 μέρες.

Η εφαρμογή γίνεται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου με μικρές βελόνες ινσουλίνης στο μέτωπο ( ρυτίδες έκπληξης) μεσόφρυο (ρυτίδες θυμού) ζυγωματικά (πόδι χήνας) άνω χείλος ( ρυτίδες καπνιστού) στο φρύδι για μικρή ανόρθωση του βλεφάρου , στο ντεκολτέ αλλά και στις παλάμες-μασχάλες για υπεριδρωσία.

Από το δεύτερο , τρίτο 24ωρο ξεκινάμε να βλέπουμε μικρές αλλαγές που ολοκληρώνονται σε 15 ημέρες. Εμείς  αλλά και οι γύρω μας βλέπουμε ένα ξεκούραστο και ήρεμο πρόσωπο.

Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 30 λεπτά , αλλά το αποτέλεσμα διαρκεί απο 3-6  μήνες. Αναφέρεται ότι το διάστημα αυτό επιμηκύνεται  με τις επαναλαμβανόμενες εφαρμογές. Επίσης τα νεότερα δεδομένα μας συστήνουν να ξεκινάμε την θεραπεία σε νεαρότερη ηλικία (25-30) για να προλάβουμε την εγκατάσταση των μόνιμων ρυτίδων. Η σωστή μελέτη και εφαρμογή της θεραπείας έχει ως αποτέλεσμα ένα πρόσωπο ξεκούραστο και όχι παγωμένο.

Όχι. Οι αντιρυτιδικές ενέσεις δεν είναι κατάλληλες για αυτήν την περίοδο της ζωής σας.

0